A Blog about Knitting, Decorating and Baking glutenfree.
You can find me from Instagram / Löydät minut myös Instagramista: Virkattusydan

torstai 31. toukokuuta 2012

Liilaa ja pitsiä

Tämä liila-pitsinen kangas on ollut kaapissani jo ainakin parin vuoden ajan. Idea mekosta syntyi pikkuhiljaa ja toteutusvaihe alkoi toissa viikolla..Mekkoon on tarkoitus ommella vielä pitkä vuori kunhan sopiva kangas löytyy. Lisäksi pientä koristelua ja tuunausta tulossa.. Nyt vain juhlia odotellen. =)

maanantai 28. toukokuuta 2012

Alman nimipäivät!

Lomailu on aina ihanaa, ei ole kieltäminen. Nyt on ollut kuitenkin sen verran menokas lomaviikko, että en ole ehtinyt paljoa käsitöitä harrastella. Olen vain siirtänyt ja siirtänyt tavaroiden pakkaamista ja asunnon siivoamista... Mutta kun palaa reissun päältä kotiin, on kaikki vielä edessä. Jippii! =) Nyt siis kaivoin vihdosta viimein banaanilaatikot esiin ja tyhjensin allaskaapin astiat sinne. Tästä se lähtee, pikkuhiljaa.. Kirpparille meneviä vaatteita pinosin matkalaukkun pohjalle. Elämä on muutoksen edessä. Ei vain tiedä mihin on muutos viemässä..?
Tässä pari kuvaa päivän tunnelmista.

Kotona ollaan.

Lasia ja pitsiliinoja.

Pakkausoperaation aloitus.

Nämä kuvat ovat aiemmin tehdystä vauvan peitosta. Peitto on tehty jämälangoista virkkaamalla isoäidin-neliöitä.



Keskosen villasukat.

lauantai 26. toukokuuta 2012

Rakkautta ei voi piilottaa..

       Rakkaus on polvien heikkoutta
ja sydämen tykytystä
hänen ollessaan lähellä.

H&M Onnea kihlautumisen johdosta!

Parisuhdelapasen ohje löytyy Novitan kevät nro:sta 2012.

Käsi kädessä kulkien..

torstai 24. toukokuuta 2012

Unelma talosta...

Olisko tässä haaveiden toteuma?..Tiedä sitä niin. Tämä huvila on myynnissä pikkuisessa satamakaupungissa meren äärellä, ja en voinut olla kuvaamatta taloa! Sattui niin sopivasti kävelyreitillä silmään. Annoin pikkuisen sijaa haaveille, siivet unelmille jne... Enhän minä sitä oikeasti kuitenkaan ostaisi, mutta.. (mieli tekisi) =)
Myyntikyltti kurkistaa ikkunasta.

Söpöt ruutu-ikkunat ja erkkerit.

keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Pinkki pallokassi

Ihana pinkki pallokuosi ja sopiva pala kangasta. Heti tuli mieleen eräs läheinen ihminen, ja päätin ilahduttaa häntä ompelemalla kankaasta kassin! Kaavat kassiin löytyy Suuri Käsityö 3/2012 lehdestä. Tällä samalla kaavalla olen jo ommellut useamman kassin, joiden kuvat löytyy blogin aiemmista julkaisuista.

Aurinkoista kesäpäivää lukijat! Toivoopi kassi-alma =)



Tiko-desing.

tiistai 22. toukokuuta 2012

I love kesä!!

Kävin eräässä lempikaupassani pari viikkoa sitten ja silloin myyjä esitteli juuri kuormasta tulleita kesätossuja. Silloin en voinut niitä ostaa ja sandaalit jäi vaivaamaan mieltäni.. Nyt kävin ne ostamassa ja jih-huu! Tilauksesta vielä tuli kuumat kesäpäivät, eikun tossuilemaan! =) Loma,loma,loma...

Pikaisesti ommeltu kesähame kuminauhavyötäröllä.

Helmiä nauhaan.

Löysin alennuksesta ihania helmiä, niin herkän värisiä. Tein niistä avainnauhan lahjaksi siskolle. (vaikka itsekin jäin sitä himoitsemaan..) Antamisen ilo on kuitenkin paras ilo. =)
Pujottelen helmet usein siimaan, koska se kestää hyvin vetämistä. Värittömällä kynsilakalla saa solmukohtaan hyvän varmennuksen.
Helminauha on kaunis koru.


maanantai 21. toukokuuta 2012

Sitoutumis- allergiaa?

No on se pakko myöntää, että päätökset on vaikeinta mitä elämässä on. Niitä on vain pakko tehdä. Päätin tänään, että nyt loppuu asunnon etsintä ja keskitytään vain kesään ja jokaiseen lomapäivään kuin murheita ei olisikaan. Sitäpaitsi mikä pakko on ostaa oma asunto juuri nyt? Kuka sanoo että juuri nyt pitäisi pihistellä ja elää lompakko rullalla, vain että saa maksettua asuntovelat ja vastikkeet? Joku päätti aloittaa putkiremontin meidän talossa, minä päätin lopettaa remontin omassa elämässä.
Just nyt tuntuu siltä, että kaikki sitoutumiseen viittavat asiat on heitettynä koppaan Ö. Ja edessä siintää villi sekä vapaa kesä (mitä nyt välillä nukkuis taivasalla tai vaikka auton penkillä). =)
Ehkä olenkin tullut hulluksi? Tai sitten tämä kevätnuha on saanut minut allergiseksi myös asuntokaupoille...

perjantai 18. toukokuuta 2012

Sadetta piilossa...

Käsityöaiheisia lehtiä on kertynyt yksi jos toinenkin. Niitä jaksaa lukea aina uudestaan ja uudestaan. Jospa tulisi kipinää tai ideaa uuteen projektiin.. Näin sateisena päivänä on mukavaa ottaa pino lukemista syliin ja aloittaa suunnitteleminen. Hmmm..


maanantai 14. toukokuuta 2012

Minne lie kohta tieni mun vie?..

Apu-va! Stressinsietokyky alkaa olla maksimissa. Olen kohta etsinyt koko kevään uutta asuntoa, mutta sitä ei vain ole löytynyt! Olen uskollisesti luottanut siihen mentaliteettiin, että sen oman kodin löytäminen on kuin rakkautta ensi silmäyksellä. Mutta... Nyt alkaa aika olla lopussa. Edessä on ehkä mitä mielenkiintoisin kesä matkalaukkumimminä?! Yöpymisiä milloin missäkin, kulloin kenenkin kotona jne. Ensin vain pitää pakata kaikki tavarat laatikoihin, peitellä huonekalut muovilla ja tyhjentää keittiö sekä wc.. Siis tämä kaikki pitää olla kesäkuun alkuun mennessä tehtynä! (putkiremontti etenee silloin meidän rappuun) Tulee niin haikea olo.. Olla nyt sitten kuin jokin kiertolainen, jonka omaisuus on pakattuna laatikoihin ja laukkuihin. Hmm..
Jospa sitä tämän jälkeen ymmärtää paremmin aavikon beduiineja, vai mitä ne nyt olikaan. =)
Tavarat alkaa jo nyt olla hujan hajan.. Banaanilaatikot odottaa vintillä ja ikean sinset kassit on jo kaivettu esiin. Edessä on muutosten kesä!! Siitä kuulette varmasti lisää aina sitä myöten kun ehdin tänne blogiin tietoja päivittää..

Vaateröykkiö.



Tossut kohti tulevaa?...

sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Leivon, leivon leipäsiä...

Tässä on  maistuvan ja pehmoisen piimälimpun resepti:

5dl piimää
½ hiiva
1rkl psylliumkuorijauhetta
1½ tl suolaa
1tl fenkolia
1tl anista
1tl pomeranssinkuorta
2rkl siirappia
n. 4dl jyttejauhoja
n.2-3dl gluteenitonta kaurajauhoseosta
2/3 dl öljyä

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva. Lisää mausteet ja suola sekä siirappi. Anna taikinan hetken aikaa turvota. Lisää sitten jauhot hiljalleen.
Kannattaa käyttää taikinan alustamiseen käsivatkainta tai yleiskonetta. Silloin taikina "ilmastoituu ja sitko paranee. Leivo taikinasta pyöreä leipä ja anna kohota liinan alla hetken.
Paista 200 asteessa n.40min. Leipää voi pari kertaa paiston aikana sivellä siirappi-vesi seoksella, jos haluaa leivälle ruskean kuoren.
Leivän maku on niin hyvä, että ei ehkä uskoisi sitä gluteenittomaksi..

Aurinkoista ja keväistä Äitienpäivää!

Mitä on nää tuoksut mun ympärilläin?
Mitä on tämä hiljaisuus?
Mitä tietävi rauha mun sydämessäin,
tää suuri ja outo ja uus?

Minä kuulen kuink' kukkaset kasvavat
ja metsässä puhuvat puut.
Minä luulen nyt kypsyvät unelmat
ja toivot ja tou'ot ja muut.

Kaik' on niin hiljaa mun ympärilläin,
kaik' on niin hellää ja hyvää.
Kukat suuret mun aukee sydämessäin
ja tuoksuvat rauhaa syvää.

-Eino Leino-


perjantai 11. toukokuuta 2012

Valkosuklaa muffinssit!

Muffinssien leipominen on oikeestaan aika hauskaa puuhaa, koska siinä voi käyttää luovuutta. Aina voi keksiä uusia ideoita mitä taikinaan laittaisi mauksi. Suklaata, marjoja, karkkeja, hedelmiä, rusinoita, rahkaa..Melkein mitä vain! Ja sitten koristelu. Siinäkin voi toteuttaa villeimmät unelmat. Näihin muffinsseihin en vielä koristelua tehnyt, koska ne menivät pakkaseen odottamaan syöjiään... =) 


Nämä muffinssit valmistuu tuota pikaa. Uuni vain päälle ja eikun leipomaan..

125g voita
1dl sokeria
2 munaa
1tl vanilliinisokeria
1tl leivinjauhetta
1dl perunajauhoa
2½dl gluteenitonta jauhoa
n.2dl maustamatonta jogurttia
½ levyä valkosuklaata

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää vuorotellen jogurtin kanssa. Lisää lopuksi valkosuklaa palat. Paista 200 asteessa n. 15min.

maanantai 7. toukokuuta 2012

Pohdintaa..

Tässä päivänä muutamana olen miettinyt kovasti,että mitä kukkia sitä etelä-parvekkeelle oikein laittaisi? Kukkapurkit ammottavat tyhjyyttään.. Ainakin jotain yrttejä! Niistä on iloa kesäisissä ruokamenuissa. Mitäs muuta, jotain kaunista? Ruusuja? Ettei vain kuolis kuumuuteen..Hmm..
Näissä riittänee pohtimista, pitää astella kukkakauppaan ja aloittaa ideointi sieltä. Ehkäpä käteen tarttuu jotain kivaa istutettavaa..

perjantai 4. toukokuuta 2012

Pikku-prinsessan laukku

Tuli taas tehtyä yksi kassi. Omistajakin kassille on jo olemassa, pikku-prinsessa 3½v. Voi sitten kerätä kassiinsa vaikka kiviä tai käpyjä, mutta luulempa vaan että kassi toiminee kuitenkin mitä parhaimpana nukketavaroiden apulaukkuna... =)



Kangas-suikaleesta ommeltu ruusu. Nappi on Tildan.


torstai 3. toukokuuta 2012

Good Morning Drink



1 pieni banaani
n.2dl luonnonjogurttia
2tl pellavansiemenrouhetta
2tl tyrnimarjarouhetta
1rkl intiaanisokeria
pieni loraus appelsiinimehua

Sekoita kaikki ainekset keskenään mixerissä tai sauvasekoittimella.
Intiaanisokeri on käsittelemätöntä luonnon täysruokosokeria, joka sisältää runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita, aminohappoja ja antioksidantteja. Väriltään sokeri on tumman ruskeaa.
 Kuvan juomassa koristeena on tyrnimarjarouhetta.

keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Tyyneyden tyynyt.

Pienistä jämäpaloista muodostui tälläkertaa uudet koristeet tyynynpäällisiin. Leikkasin muutaman kangas-suikaleen, jotka rypytin ja omepelin ne kiinni jo aiemmin tehtyihin tyynypäällisiin. Tietenkin piti lisätä myös pitsiä ylä- ja alareunoihin. Tuli aika romantika...
Röyhelöä ja pitsiä.



Keskimmäinen tyyny Ikeasta.

Pidetään juhlat kevään kunniaksi!

Kevät on aina täynnä ihania juhlia! Niistä inspiroituneena halusin kokeilla tehdä keväisen kattauksen neljälle.


Alimmainen lautanen ja valkoinen muki ikeasta. Välissä Iittalan kulku-sarjaan kuuluva lautanen. Hackmanin aterimet.

Beige pitsiliina ja muoviruusut ovat kirppislöytöjä.


Rautainen sydänalunen on lahja ystävältä.





Pidetäänkö pienet juhlat ihan vain kevään kunniaksi?...