A Blog about Knitting, Decorating and Baking glutenfree.
You can find me from Instagram / Löydät minut myös Instagramista: Virkattusydan

lauantai 30. kesäkuuta 2012

Jatkoa Pärnun käsitöistä..

Vielä piti lisätä tänne joitakin kivoja kuvia Pärnun matkalta. Tässä muutamia otoksia käsityöpajan sisutuksesta, upeista ja värikkäistä seinämaalauksista. Eräässä pikkukaupassa tarttui käteen söpöt pikkuiselle tarkoitetut kukkakirjotut tossukat. Upeita luomuksia nämä kaikki!



Käsin kirjotut.


Metalliastioista rakenneltu "kattokruunu"lounaskahvilan katossa.

perjantai 29. kesäkuuta 2012

Terveisiä Pärnun käsityökulttuurista!

Ihana reissu Pärnuun on takana päin. Tämmöiselle käsityöhullulle ihmiselle Pärnu olikin oikea unelmapaikka. Sai ihasetella kauniita ja historiallisia puutaloja sekä upeita pitsihuviloita. Näitä unelmahuviloita olisi voinut vain ihmetellä ja kuvata. Niin kauniita ne olivat, vaikkakin monet entisöintiä vailla..



 


Kaupungin keskustassa sijaitsee käsityötalo. Vanhan puutalon sisällä on erilaisia käsityöpajoja ja pikkuisia myymälöitä. Oikea ideoiden ihana taivas. =)



Pitsiset lampun varjostimet!
Virolaista käsityötä.

Mattojen kudontaa.


torstai 21. kesäkuuta 2012

Kesäyössä vaeltaa..


..lupauksein mun rinnallain...
Siis, vielä kerkesin(tämän kaiken kiireen ja hössötyksen keskellä) tuunata lompakkoni matkakuntoon. Nyt voi iloisin mielin lähteä juhannuksen viettoon ja sen jälkeen reissun päälle.
Ihanaa ja aurinkoista juhannusta toivottelee,
Tiko :)


7 erilaista kukkaa tyynyn alle, vai kuinkas ne juhannustaiat menikään..
Tässä kuvassa koreilee ruohosipuli.



tiistai 19. kesäkuuta 2012

Kohti keskikesän juhlaa..!


Kesän odotetuin juhla on edessä! Kaikkialla Suomessa ihmiset kirmailee kesän ja loman viettoon. On keskikesä ja valoisin aika. Ihana yötön yö.
Ensimmäiset mansikatkin ovat jo kypsyneet. Nämä suussa sulavat ihanat marjat..
Eikun hameen helmat heilumaan ja kohti juhannuksen juhlaa! :)
(Putkiremonteista ja muista asuntohuolista välittämättä, nyt alkaa loma...)

Haaveunien aika.


Pitsiverhon hämyssä.


Mmmm..mansikka.



torstai 14. kesäkuuta 2012

Helmeilyä..ja Lumialle pussukka.

Helmiä ja siimaa. Niistä saa äkkiä rakenneltua jotain pientä ja ihanaa. Nämä ovat herkät ja tunteikkaat helmikorut. Kesäisen keveät.

Olin pitkään haaveillut uudesta puhelimesta. Ja kun sain päätökseni valmiiksi, että tahdon ostaa Lumian, niin pitihän tälle uudelle tulokkaalle virkata myös "pehmokuoret". :)



Melkein kuin syötäviä namusia..


Kiinteitä silmukoita virkattuna. Leveys 8 silmukkaa.
Päälle virkatut silmukat kirjaimina.

maanantai 11. kesäkuuta 2012

Otoksia kujilta ja kulmilta..

Entisaikojen tunnelmaa, kaupungin pikkukujia, puutaloja..
Mitä muuta romantikko voisikaan toivoa..? Ikuiset haaveet ja unelmat muuttuu (melkein) eläviksi, kun ne saa ihkaoikeiksi kuviksi. Avaa sininen ovi ja kurkista talon takapihalle.. :)
Ehkä siellä odottaa vehreä puutarha ja pieni yrttimaa?
Omenapuiden varjossa nitisee vanha pihakeinu...
Syreenipensaiden tuoksu pistelee nenässä.
Sininen ovi.



Vanha VPK talo.




sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Kirppislöytöjä

Kirpparit ja kaikenlaiset pihatorit ovat kesällä must-juttuja! Varsinkin pikkukaupungeissa ja sivukylillä voi tehdä loistavia löytöjä muutamilla euroilla. Löysin nämä egyptiläistä käsityötä olevat pikkulinnut eräästä kesäkirpputorista.  Ja oli pakko ostaa, kun ne suorastaan lensivät syliin..! Narun päässä on kello, joka kilkuttaa tuulessa..




Lopuksi on hyvä muistaa tämä:


torstai 7. kesäkuuta 2012

Vanhoja juttuja ja inspiraation valtaa.

Löysin taas "vanhoja" käsitöitäni vaatekaapin perukoilta. Nimittäin, eksyin penkomaan kaappia ispiraation vallassa, jospa jotain tuunattavaa löytyisi. Hmm.. Vaatekappaleita putoilee ja lentelee pitkin makuuhuonetta. Yksi mekko roikkuu henkarissa tuolla seinällä ja toinen mekko tällä seinällä, ja viisi kappaletta paitoja lepää sängynpäädyllä..Sellaisia ovat ispiraation tuulahdukset. =) Toisinaan käy niinkin, että mitään yhtä ja selkeää ideaa ei synny, kun mielessä on sata tai kaksikin leijuvaa ajatusta.. Mutta hauskaa se on joka tapauksessa! Ideoilla leikittely ja suunnittelu.
Virolaisesta Käsityölehdestä neulottu neuletakki.


Turkoosi juhlamekko.

tiistai 5. kesäkuuta 2012

1000xkiitos!!

Mahtavaa! Blogiani on katsottu nyt tuhat kertaa sen perustamisen jälkeen. Olen iloinen, että olette rohkeasti tulleet mukaan blogini elämään ja seurailemaan päivityksiä viikoittain! Kiitos teille lukijat! =)
Jatkamme siis edelleen bloggailua.. Ja nautimme tulevasta kesästä!
Pihasauna ja kesäkukat.

Hetki itselle, hetki ajatuksille..

Päivän paras hetki on kun työpäivän jälkeen avaa kotioven, lataa kahvinkeittimen ja rentoutuu hetkeksi omiin ajatuksiin.. Ehkä selailee vielä päivän lehteä, tai lukee mainosposteja, ehkä surffaa netissä ja käy läpi uusia blogipäivityksiä.. Tärkeintä on kuitenkin hetki. Tänään se oli sininen hetki. Aurinko pilkisti hetken aikaa pilvenraosta ja lämmitti parvekkeen lasi-ikkunoiden läpi. Maitokahvia ja suklaanappi.

lauantai 2. kesäkuuta 2012

Yllätysvieraita...

Ompa hauskaa saada edes joskus yllätysvieraita kylään! Ja mikäpä sen parempi ajoitus, kun uunissa on juuri piirakka paistumassa. Tervetuloa siis peremmälle! =)
Ja asunto saa olla niin karmeassa kunnossa, kuin onkaan. Ei ne yllätysvieraat järjestyksen puutteesta pelästy. Tärkeintä on elää spontaanisti ja hetki kerrallaan. Eikö se olekin oikeaa elämän makeutta kun voi piipahtaa kaverin luona vaikka vain ohimennen?.. 


Suurpiirteinen kinkkupiirakan ohje:

1 piirakkapohja
täyte:
palvikinkkua kuutioituna
½ sipulia silputtuna
2 munaa
1 tl suolaa
ripaus pippuria
n. 3dl maitoa
juustoraastetta

Laita kinkut ja sipuli pohjan päälle sekä ripottele siihen juustoraastetta. Sekoita munat ja maito + mausteet keskenään. Kaada munamaitoseos kinkkupalojen päälle. Paista 200 asteessa n.20-30min.


Mansikka-raparperi torttu

Mansikka-raparperi piirakan ohjetta onkin vaikeampi soveltaa tähän, koska se tuli tehtyä niin syvällä intuitiolla. =) Muropohja ainekset alle. Päälle raparperia ja mansikoita sekä sokeria. Sitten vielä kermaviili-munaseos kaiken ylle peitoksi. Maistui makoisalta vaniljakastikkeen kanssa..