A Blog about Knitting, Decorating and Baking glutenfree.
You can find me from Instagram / Löydät minut myös Instagramista: Virkattusydan

tiistai 7. heinäkuuta 2015

Rapsakka siemennäkkileipä!

Tsau!
 
Tiiättekö mikä on mun uusin villitys?!
No, se on siemennäkkileipä! :)

Olin viikonloppuna reissussa Hangossa ja Tammisaaressa. 
Tammisaaren torilla poikettiin kaverin kanssa kivaan kahvilaan 
( Lilla köket-pieni keittiö ), jossa tilasin lohikeiton ja sen kyytiläisenä siemennäkkileipää.
Se oli niin herkullista, että piti heti kokeilla tehdä sitä samaa..



Kahvilan omistaja kertoi, että ohje on Risentan maissijauhopussin kyljestä, ja sillä samaisella reseptillä tein pari pellillistä näkkäriä. Lupasin jopa viedä työkamuillekkin maistiaisiksi. ;)




Ohje on tosi simppeli:

2dl maissijauhoa
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
½ dl rypsiöljyä
2 dl keitettyä vettä
1rkl hienonnettuja fenkolinsiemeniä
päälle:
sormisuolaa
sekalaisia siemeniä koristeeksi

Sekoita kaikkia ainekset keskenään ja tee taikinasta ohut levy leivinpaperin päälle pellille. paista 150 asteessa noin 45min, kunnes leipä on saanut kauniin värin. 
Murenna jäähtyyneenä paloiksi. 

p.s. voin kanssa maistuu aika ihanalta..


Eipä muuta kuin siemenleipää tekemään! :)
Aurinkoiset säät jäivät viime viikkoon, joten sateisella säällä on aikaa leipoa sisällä.


t. tiko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti