A Blog about Knitting, Decorating and Baking glutenfree.
You can find me from Instagram / Löydät minut myös Instagramista: Virkattusydan

perjantai 13. marraskuuta 2015

Piparinmakuinen kakku pikkujouluihin.

 Heippa!

Näin pikkujouluaikaan moni miettii, mitä tarjota jos porukan joukossa on keliaakikko tai vilja-allerginen. Tässäpä siihen hyvä vinkki! :) 
Piparikakku, jonka ohje on vuoden-parin takaisesta keliakialiiton lehdestä napattu...



Itse vain tein puolet pienemmän kakun kuin ohjeessa oli, eli näin:

Pohja:
3 kananmunaa
1dl sokeria
0,75dl Semperin finmix jauhoja
1½ rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1½tl piparkakkumaustetta

Täyte:
1 prk piparinmakuista rahkaa (Arla)
 1 prk maustamatonta tuorejuustoa 
 ½dl tomusokeria
(sekoita rahka+tuorejuusto+sokeri keskenään)

1. Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää keskenään sekoitetut jauhot varoen joukkoon.
3. Paista kakkupohjaa voidellussa vuokassa 175 asteessa noin. 30min.

4. Halkaise jäähtynyt kakku kahtia ja laita väliin rahkatuorejuustotäyte.
5. Koristele vielä tomusokerilla.



Ihanan pehmeän makuinen kakku!! 

P.S. Tämän voi tehdä myös kääretortuksi, jos ei halua kakkua.  

t. Tiko
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti