A Blog about Knitting, Decorating and Baking glutenfree.
You can find me from Instagram / Löydät minut myös Instagramista: Virkattusydan

sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Puolukka Marenkikääretorttu

Pyhäinpäivän herkuttelua, koska pitäähän sitä aloittaa uuden uunin testikäytöt. :)



*Ohje on sovellettu Kotilieden yhdestä syysnumerosta.
 pohja:
5 munanvalkuaista
2½dl sokeria
1dl mantelirouhetta
1dl maissijauhoa
1dl perunajauhoa
Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja lisää sitten sokeri vähitellen joukkoon samalla vatkaten. Vatkaa niin kauan että vaahto on kiiltävää ja valkoista. Lisää varoen jauhot ja mantelirouhe. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunissa n.175 asteessa 20 min. 
Kumoa levy toisen sokeroidun leivinpaperin päälle. Irroita pohjasta paistopaperi. Anna jäähtyä.

täyte:
2dl vispikermaa
1 prk mascarponejuustoa
½dl sokeria
1tl vaniljasokeria
kanelia ripaus
valkosuklaa rouhetta
puolukoita
Vatkaa kerma. Lisää mascarponejuusto ja sokerit sekä lopuksi jäiset puolukat. Levitä täyte pohjan päälle ja rullaa kääröksi.
Koristele valkosuklaalla, puolukoilla ja tomusokerilla.

Tuli myös kokeiltua nopea pannacotta ohje kahdelle:


 2dl kermaa
1½ liivatetta
1tl vaniljasokeria
sokeria maun mukaan
ripaus kardemummaa
pakastettuja vadelmia

Laita liivate kylmään veteen likoamaan. Kuumenna kerma kattilassa, lisää sokerit ja kardemumma. Kun seos pulpahtaa, niin lisää puristettu liivate joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada kahteen kippoon, joiden pohjalla on muutama vadelma valmiiksi odottamassa. Hyydytä jääkaapissa 1½tuntia.

Iki-onnellinen uuden uunin omistaja. Ja keittiön. <3
-tiko-

2 kommenttia:

  1. Hei, luuletko, että onnistuu, jos pohjan tekee jo edellisenä päivänä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Manteli! Kyllä mä uskon että onnistuu, jos pohjan tekee edellisenä päivänä. Pohja on rakenteeltaan vähän rapsakampi kuin perus kääretorttu. Itse tein tortun kokonaan samana päivänä, mutta sitä syötiin myös seuraavanakin päivänä ja ei ollu rakenne muuttunut miksikään. :)

      Poista