Tässä aivan ihana suppilovahveroista tehty piirakka syksyn pimeisiin iltoihin.
(tietenkin gluteenittomana)
Laitetaan kynttilöitä palamaan ja nautitaan hyvästä seurasta kera maistuvan sienipiirakan.. :)
Pohja.
100g voita
2dl tummia jyttejauhoja
½ dl kaurahiutaleita
½ dl semper vaaleaa jauhoa
n.2-3 rkl kylmää vettä
Sekoita jauhot pehmeään voihin ja lisää vesi.
Levitä taikina voideltuun ja esim.gluteenittomilla korppujauhoilla vuorattuun vuokaan.
(Taputtelin maissijauhojen avulla taikinan vuoan pohjalle ja reunoille.)
(Taputtelin maissijauhojen avulla taikinan vuoan pohjalle ja reunoille.)
Täyte:
n.2-3 dl silputtuja suppilovahveroita
1 sipuli
2 munaa
n. 3dl punaista maitoa
½ tl suolaa
1 tl timjamia
ripaus valkopippuria
hyppysellinen persiljaa
juustoraastetta
Kuullota pilkottu sipuli sienien kanssa voissa pannulla. Mausta ripauksella suolaa ja valkopippuria, lisää timjami.
Laita sieni-sipuliseos pohjataikinan päälle. Ripottele päälle raastettua juustoa kevyesti. Valmista muna-maitoseos ja lisää sinne suola, pippuri ja persilja. Kaada sienien ja juustoraasteen päälle. kypsennä 200 asteisessa uunissa n.20-30min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti