Talven tuloa ootellessa, on taas istuttu iltaa ystävien seurassa.. Pyhäinpäivä-kakku syntyi niistä aineksista, mitä jääkaapista sattui eilen löytymään. Pehmeä valkosuklainen täyte ja ihanan raikas puolukkakoristelu.
Tämä hyytelökakku onnistuu kotileipurilta käden käänteessä, on helppo ja nopea valmistaa.
pohja:
75g voita +1 pkt gluteenittomia suklaakeksejä
täyte:
2 dl kermaa
500g turkkilaista jogurttia
200g sitruunatuorejuustoa
5 liivatelehteä
1tl vanilliinisokeria
1 dl sokeria
130g Pandan valkosuklaalevy
puolukoita koristeluun
Murskaa keksit sulatettuun voihin. Levitä keksimurska leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää jogurtti ja tuorejuusto. Mausta sokerilla. Sulata 2/3 suklaasta varovasti miedolla lämmöllä kattilassa. Lisää suklaamassa
kerma-jogurttiseokseen. Kuumenna tilkka maitoa kattilassa ja liota liivatteet joukkoon. Lisää liivatesula täytteen joukkoon varovasti käännellen. Kaada täyte pohjan päällee ja anna hyytyä kylmässä n.pari tuntia.
Kun täyte on hyytynyt ripottele päälle puolukoita ja tomusokeria. Raasta juustohöylällä loput suklaalevystä lastukiharoiksi kakun päälle. Ja sitten herkuttelemaan..:)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti