Kurpitsa-omenakakku, joka on kehitelty porkkanakakku respetin innoittamana.
pieni hokkaido kurpitsa
kotimaisia omenoita
Keitin pehmeäksi kattilassa pienessä vesitilkassa kurpitsan sisällön sekä muutaman omenan (n.5kpl).
Lisäsin joukkoon n.1dl sokeria. Soseutin vielä kurpitsa-omena seoksen sileäksi.
200g voita
3dl tummaa sokeria
3 munaa
1 appelsiinin kuori
3½ dl vaaleita gluteenittomia jauhoja esim.sunnuntain
50g mantelirouhetta
2 tl leivinjauhetta
2tl kanelia
1tl kardemummaa
2tl vaniljasokeria
Voi ja sokeri vaahdotetaan. Lisätään munat yksitellen joukkoon vatkaten.
Jauhot ja mausteet sekoitetaan keskenään ja lisätään sitten taikinaan vuorotellen kurpitsa-omenaseoksen kanssa.
Kurpitsa-omena seosta laitoin taikinan joukkoon n.4dl.
Taikina laitetaan voideltuun uunivuokaan ja paistetaan 200 asteessa n. 30min.
(Paiston jälkeen pursotin valmista Valion kinuskikastiketta levinneisiin rakoihin sekä koko kakun päälle imeytymään.)
päällinen:
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk Aplron soijakermaa
2tl vaniljasokeria
ripaus kanelia
sokeria
sokeria
appelsiinin mehua yksi puristus
Vatkasin soijakerman vaahdoksi ja lisäsin joukkoon tuorejuuston sekä mausteet.
Kokonaisesta kakusta valmiina ei ole kuvaa, koska se menee pakkaseen odottamaan kekkereitä.
Siksi kuvassa näkyypi vain lohkaistu pala kuvausta ja maistelua varten.. :)
*Herkullista syyskuun alkua kaikille*
-tiko-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti