A Blog about Knitting, Decorating and Baking glutenfree.
You can find me from Instagram / Löydät minut myös Instagramista: Virkattusydan

lauantai 9. marraskuuta 2013

Emännän piirakat åla Kinuskikissa

 Erehtymättömästi yksi parhaimmista resepteistä taas vähään aikaan! 
Nää piirakat on muunneltu gluteenittomiksi niin, että pohjataikinaan on laitettu:

3dl maitoa
25g hiivaa
3/4 tl suolaa
2 rkl öljyä
1rkl siirappia
1dl Semper kaurahiutaleita
3dl Provenan kaurajauhoja
1pss Mummon perunamuusijauhetta

 Piirakoiden täytteenä piparjuurituorejuustoa, palvikinkkua, kuullotettua sipulia, kirsikkatomaatteja, chilijauhetta ja ruohosipulisilppua...

..alkuperäinen ohje on Kinuskikissan leivontakirjassa..

Kertakaikkiaan niin hyviä, että melkein yksi pellillinen hävis masunpohjalle heti alkuunsa.. :)
Jos gluteeniton pohja voi olla hyvää, niin tämä ratkaisu toimii todella hyvin!

Tuoreita kukkia viikonlopuksi.
Neilikoita, tulppanneja, puolukanvarpuja, kanervaa.


Mukavaa isäinpäivä viikonloppua!

-tiko-

2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä! Tätä pitäisi kokeilla, jos kerran on kertakaikkisen hyviä. (Tuo puoliskoni kun tavii myös gluteenittomana syömisensä.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, suosittelen. Olen itse ainakin huomannut, että perunahiutaleiden tai perunamuusijauheen käyttö piirakkapohjissa ja suolaisissa leivonnaisissa tekee gluteenittomille paremman rakenteen ja hyvän maun. :)

      Poista