A Blog about Knitting, Decorating and Baking glutenfree.
You can find me from Instagram / Löydät minut myös Instagramista: Virkattusydan

perjantai 20. joulukuuta 2013

Gluteeniton joulupulla...

Heipsan..
Mä leivon tosi harvoin pullaa, koska gluteenittomana epäilen aina sen onnistumista.
Kun on kerran ollut "tavallinen" ja tietää miltä vehnäpulla maistuu on vaikeeta löytää sellaista ohjetta, joka tyydyttäisi makuhermoja... Ja olisi edes jotenkin leivottavissa!


Mutta siis, päätin joulun kunniaksi kokeilla tälläisella ohjeella pullan tekoa ja onnistuipa hyvin.
Ohjetta on hitusen sovellettu alkuperäisestä, joka on otettu Kaarina Virtasen kirjasta: Leivonnaisia ja kevyttä kotiruokaa keliaakikolle.

2½dl vettä
25g hiivaa
1½tl psylliumia
2½dl Semperin hienoa jauhoa
1dl sokeria
1½tl kardemummaa
1tl suolaa
3/4 dl öljyä
n.1dl mantelirouhetta
1½dl maissijauhoja
2dl Semperin hienoa jauhoa

intiaanisokeria
tomusokeria
voita

Liota hiiva haaleaan veteen ja lisää joukkoon psylliumjauhe. Anna turvota n.10min.
Sekoita sitten joukkoon 2½ dl jauhoseosta ja anna kohota n.½tuntia.

Lisää sitten sokeri, mantelirouhe, mausteet, öljy ja loput jauhot. 
Sekoita käsivatkaimella taikinaksi.

Ota jauhoisilla käsillä taikinasta pikkupaloja ja pyörittele ne pötköiksi sekä rullaa kierrepulliksi.
Laita leivinpaperin päälle pellille. Voitele kevyesti voilla ja ripottele koristeeksi tummaa intiaanisokeria. Paista 225 asteessa n.10-15min. 
Voitele vielä paiston loppuvaiheessa pullat voilla. 

Kun pullat ovat jäähtyneet ripottele tomusokeria päälle.
Nam. Nam..

Jopa kotiovella piipahtanut veljeni kehui herkullista tuoksua ja mehevää ulkonäköä.
Voisin veikata että pullat kohosivat niin hyvin tällä ohjeella, 
koska alkuun annettiin turvota hetki ja 
kohota vain osan jauhojen kanssa..
(Ja olen ennenkin huomannut, että öljy toimii hyvin gluteenittomissa hiivaleivonnaisissa.)

Huomiseksi on valmistettu piparitaikina.
Koti alkaa tuoksua joululta.

-tiko-

2 kommenttia:

  1. Kokeiltiin tätä ohjetta vähän soveltaen. Tehtiin pyöreitä pullia ja pistettiin valmiisiin pulliin hillot ja kermat väliin. Oli kuulemma tosi hyviä. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mmmm...kuulostaa hyvältä! Siis laskiaisherkkuja jo! =)

      Poista