Heippa!
Näin pikkujouluaikaan moni miettii, mitä tarjota jos porukan joukossa on keliaakikko tai vilja-allerginen. Tässäpä siihen hyvä vinkki! :)
Piparikakku, jonka ohje on vuoden-parin takaisesta keliakialiiton lehdestä napattu...
Itse vain tein puolet pienemmän kakun kuin ohjeessa oli, eli näin:
Pohja:
3 kananmunaa
1dl sokeria
0,75dl Semperin finmix jauhoja
1½ rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1½tl piparkakkumaustetta
Täyte:
1 prk piparinmakuista rahkaa (Arla)
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
½dl tomusokeria
(sekoita rahka+tuorejuusto+sokeri keskenään)
1. Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää keskenään sekoitetut jauhot varoen joukkoon.
3. Paista kakkupohjaa voidellussa vuokassa 175 asteessa noin. 30min.
4. Halkaise jäähtynyt kakku kahtia ja laita väliin rahkatuorejuustotäyte.
5. Koristele vielä tomusokerilla.
Ihanan pehmeän makuinen kakku!!
P.S. Tämän voi tehdä myös kääretortuksi, jos ei halua kakkua.
t. Tiko
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti