A Blog about Knitting, Decorating and Baking glutenfree.
You can find me from Instagram / Löydät minut myös Instagramista: Virkattusydan

sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Gluteenittomat Runebergin tortut

Moi!

Hyvää J.L Runebergin päivää! Kuka muistaa miksi tätä päivää liputetaan?? 

Mietin hetken itsekin, mutta kyllä hän taitaa olla yksi tärkeä ja historiallinen kansallisrunoilijamme. Pappa aina puhui Vänrikki Stoolin tarinoista, mutta itse en muista sitä kirjaa koulussa lukeneeni. Ei tainnut enään omana kouluaikana olla pakollinen luettava...

Muistitiko, että Runebergin kirjoittamasta maamme-runosta on myös tehty Suomen kansallislaulu! 
Olen käynyt joskus Porvoossa Runegergin kotitalossa, joka on todella hieno museo! 

Tässä postauksessa on tietenkin oma ohjeeni Runebergin torttuihin. Gluteenittomana. 


150g voita
1½ dl sokeria
2 munaa
1dl Semper näkkärin muruja
1½ dl gluteenitonta vaaleea jauhoa
½ dl mantelijauhoa
vajaa 1dl hasselpähkinärouhetta
1tl leivinjauhetta
tl vaniljasokeria
½dl kermaa 

kuorrutus:
1dl tomusokeria
n.2tl sitruunamehua
vadelmahilloa

Pehmeä voi ja sokeri vaahdotetaan. Lisää munat yksitellen ja vispaa edelleen. Murskaa näkkärinpalat esim. blenderissä jauhoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä kerman kanssa. Lusikoi taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteessa noin 15min. Kuorruta tomusokeri-sitruunamehuseoksella ja koristele vadelmahillolla.

Keväistä helmikuuta!

t.tiko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti