Tässä on maistuvan ja pehmoisen piimälimpun resepti:
5dl piimää
½ hiiva
1rkl psylliumkuorijauhetta
1½ tl suolaa
1tl fenkolia
1tl anista
1tl pomeranssinkuorta
2rkl siirappia
n. 4dl jyttejauhoja
n.2-3dl gluteenitonta kaurajauhoseosta
2/3 dl öljyä
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva. Lisää mausteet ja suola sekä siirappi. Anna taikinan hetken aikaa turvota. Lisää sitten jauhot hiljalleen.
Kannattaa käyttää taikinan alustamiseen käsivatkainta tai yleiskonetta. Silloin taikina "ilmastoituu ja sitko paranee. Leivo taikinasta pyöreä leipä ja anna kohota liinan alla hetken.
Paista 200 asteessa n.40min. Leipää voi pari kertaa paiston aikana sivellä siirappi-vesi seoksella, jos haluaa leivälle ruskean kuoren.
Leivän maku on niin hyvä, että ei ehkä uskoisi sitä gluteenittomaksi..
5dl piimää
½ hiiva
1rkl psylliumkuorijauhetta
1½ tl suolaa
1tl fenkolia
1tl anista
1tl pomeranssinkuorta
2rkl siirappia
n. 4dl jyttejauhoja
n.2-3dl gluteenitonta kaurajauhoseosta
2/3 dl öljyä
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva. Lisää mausteet ja suola sekä siirappi. Anna taikinan hetken aikaa turvota. Lisää sitten jauhot hiljalleen.
Kannattaa käyttää taikinan alustamiseen käsivatkainta tai yleiskonetta. Silloin taikina "ilmastoituu ja sitko paranee. Leivo taikinasta pyöreä leipä ja anna kohota liinan alla hetken.
Paista 200 asteessa n.40min. Leipää voi pari kertaa paiston aikana sivellä siirappi-vesi seoksella, jos haluaa leivälle ruskean kuoren.
Leivän maku on niin hyvä, että ei ehkä uskoisi sitä gluteenittomaksi..
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti