A Blog about Knitting, Decorating and Baking glutenfree.
You can find me from Instagram / Löydät minut myös Instagramista: Virkattusydan

sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Leivon, leivon leipäsiä...

Tässä on  maistuvan ja pehmoisen piimälimpun resepti:

5dl piimää
½ hiiva
1rkl psylliumkuorijauhetta
1½ tl suolaa
1tl fenkolia
1tl anista
1tl pomeranssinkuorta
2rkl siirappia
n. 4dl jyttejauhoja
n.2-3dl gluteenitonta kaurajauhoseosta
2/3 dl öljyä

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva. Lisää mausteet ja suola sekä siirappi. Anna taikinan hetken aikaa turvota. Lisää sitten jauhot hiljalleen.
Kannattaa käyttää taikinan alustamiseen käsivatkainta tai yleiskonetta. Silloin taikina "ilmastoituu ja sitko paranee. Leivo taikinasta pyöreä leipä ja anna kohota liinan alla hetken.
Paista 200 asteessa n.40min. Leipää voi pari kertaa paiston aikana sivellä siirappi-vesi seoksella, jos haluaa leivälle ruskean kuoren.
Leivän maku on niin hyvä, että ei ehkä uskoisi sitä gluteenittomaksi..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti