Suklaabrownies nimeltä Avec.
Tässä on minun versio suklaapiiraasta, jonka ohje on keliakiliiton lehdessä nro 5/2014
Pohja:
150g margariinia
200g tummaa suklaata
3 kananmunaa
2dl sokeria
2dl kookosjauhoa
1dl perunajauhoa
1rkl kaakaojauhetta
2tl vanilliinisokeria
1tl leivinjauhetta
1dl maitoa
Koristelu:
50g voita
muutama pala tummaa suklaata
maitoa
tomusokeria
1 pss Avec karkkeja
Sulata margariini ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut joukkoon. Anna jäähtyä.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän kautta vuorotellen maidon kanssa. Lisää lopuksi suklaa-rasvaseos. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi ja levitä leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n.30X25cm ) Paista 175 asteessa noin 20-30min. Mielestäni brownies saa olla vähän kostea pohjastaan..
Sulata voi ja suklaa kattilassa. Lisää maitoa n.0,5dl ja tomusokeria niin paljon kunnes päällinen samenee. Levitä piirakan päälle ja ripottele murskattuja Avec- karkkeja päälle.
Herkullista viikkoa!
t. Tiko
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti